Loading Dogodki

« All Events

3rd Southeast Europe Smart Society Conference – Odprte urbane digitalne platforme

maj 27 @ 09:00 - 15:00

IKT horizontalna mreža ob podpori Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, Združenje mestnih občin Slovenije in Služba Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo organizirajo smart city konferenco na temo odprtih urbanih digitalnih platform.

Pri digitalni preobrazbi mest igrajo namreč te platforme ključno vlogo, saj omogočajo povezovanje vertikalnih rešitev, in tako ustvarjajo pogoje za pospešen razvoj podatkovne ekonomije in dvig kakovosti bivanja v urbanih okoljih.

Pri uvedbi urbanih digitalnih platform je vsekakor pomemben razmislek o tehničnih rešitvah, standardih in protokolih. Predvsem pa je potreben premik v strategiji razvoja pametnih mest, kjer se poudarek premakne iz financiranja silosnih, nepovezanih, rešitev k trajnostni viziji reševanja množice ločenih izzivov kot dela celote, ki jih je treba umestiti v kontekst odprtih platform.
Strategija uvedbe urbanih digitalnih platform zahteva partnerstvo na vseh ravneh, od javne in državne uprave, podjetij, institucij znanja, raziskovalnih organizacij, nevladnih organizacij do lokalne samouprave in posameznikov, torej celotne družbe.

Rdeča nit konference bodo odprte urbane digitalne platforme kot ključni dejavnik za razvoj digitalne ekonomije in kakovosti bivanja v pametnih mestih. Svojo vizijo vloge urbanih digitalnih platform v razvoju mest bodo podali predstavniki ključnih deležnikov, na okrogli mizi pa bodo soočili menja glede strategije razvoja pametnih mest v Sloveniji in Evropi. V drugem delu konference bodo predstavljene dobre prakse uvedbe odprtih urbanih platform in njihov učinek na kakovost bivanja, razvoj gospodarstva in družbe.

Konferenca je namenjena predstavnikom slovenskih in regionalnih lokalnih skupnosti, razvojnim agencijam, organizacijam, ki se ukvarjajo z rešitvami in storitvami za pametna mesta in skupnosti, državne uprave ter vsem partnerjem pri razvoju pametnih mest in skupnosti.

Zadnji rok za prijavo je 25. 5. 2022 preko te spletne strani.

Podrobnosti

Datum:
maj 27
Čas:
09:00 - 15:00
Spletna stran:
https://smartsociety.gzs.si/

Organizatorji

ZMOS
GZS – Združenje za informatiko in telekomunikacije

Prizorišče

GZS
Dimičeva ulica 13
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.gzs.si

Podrobnosti

Datum:
maj 27
Čas:
09:00 - 15:00
Spletna stran:
https://smartsociety.gzs.si/

Organizatorji

ZMOS
GZS – Združenje za informatiko in telekomunikacije

Prizorišče

GZS
Dimičeva ulica 13
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.gzs.si