Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

EIT Urbana mobilnost – povezovanje EIT skupnosti z mestnimi občinami v Sloveniji

marec 3 @ 13:00 - 14:00

Prijave so za ta dogodek zaprte.

Zavod za gradbeništvo Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije v sredo, 3. 3. 2021, organizirata spletno srečanje z naslovom “Povezovanje EIT skupnosti z mestnimi občinami v Sloveniji”.

Na brezplačni srečanju bo predstavljena skupnost EIT Urbana mobilnost, bolj podrobno pa tudi eden izmed programov – Klub mest. Ta program evropskim mestom omogoča izmenjavo dobrih praks na področju mobilnosti, informacije o izzivih s katerimi se srečujejo in njihovih rešitvah, na osnovi česar EIT Urbana mobilnost oblikuje letni program in posamezne razpise.

Med poglavitne izzive, s katerimi se mesta srečujejo, spadajo: negativni podnebni vplivi urbane mobilnosti, nižji odstotek aktivne mobilnosti v mestih, izziv zadnje milje urbane logistike, izzivi pri oblikovanju učinkovitega javnega prevoza in javnega prostora, itd. V Klub mest so že vključena večja evropska mesta, kot so npr. Milano, Amsterdam, Kopenhagen, Hamburg, München, ki stremijo k bolj učinkovitemu reševanju vprašanja dostopnosti, trajnosti in na splošno večje udobnosti življenja v večjih in manjših mestih po Evropi in drugod po svetu. Prav tako je eden izmed ciljev EIT skupnosti tudi privabiti mesta iz RIS regije, t.j. območja južne in vzhodne Evrope, kjer je inovacijski indeks nekoliko nižji.

Poleg predstavitve programa, bi skozi pogovor želeli povzeti tudi ključne skupne izzive mestnih občin v Sloveniji za boljše načrtovanje in oblikovanje nacionalnega inovacijskega ekosistema za področje urbane mobilnosti.

Udeležba na spletnem srečanju je brezplačna. Povezava na dogodek je dostopna tukaj.

 

 3. marec 2021 – PROGRAM
13.00 – 13.15 UVODNI DEL

 Pozdravni nagovor, mag. Saša Heath-Drugovič; Vodja odbora ZMOS za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje

 Predstavitev skupnosti EIT Urbana mobilnost in RIS HUB Slovenija, dr. Alenka Mauko Pranjić; Koordinatorka EIT Urbana mobilnost RIS Hub Slovenija, ZAG

 

13.15 – 13.30 KLUB MEST

 Predstavitev programa Klub mest; dr. Florinda Boschetti; Vodja Kluba mest, EIT Urbana mobilnost (v angleškem jeziku)

 

13.30 – 14.00 ZAKLJUČNI DEL

 Vprašanja in odgovori

 Razprava o ključnih skupnih izzivih mestnih občin v Sloveniji

 

Podrobnosti

Datum:
marec 3
Čas:
13:00 - 14:00

Organizatorji

ZMOS
Zavod za gradbeništvo Slovenije

Prizorišče

po spletu

Podrobnosti

Datum:
marec 3
Čas:
13:00 - 14:00

Organizatorji

ZMOS
Zavod za gradbeništvo Slovenije

Prizorišče

po spletu