Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Konferenca: Nagrajevanje delovne uspešnosti v javnem sektorju

januar 22 @ 09:00 - 15:30

Ministrstvo za javno upravo vabi na konferenco »Nagrajevanje delovne uspešnosti v javnem sektorju«, na kateri se bo razpravljalo o variabilnem nagrajevanju zaposlenih, s čemer naj bi bolje povezali plačilo za delo z rezultati dela. Obravnavana tema je postavljena v kontekst zasledovanja cilja, da bi se hkrati, ob vzpostavitvi boljšega variabilnega nagrajevanja, zmanjšale razlike v osnovnih plačah za opravljanje istega dela. Izpostavljena bo tudi s tem povezana večja odgovornost vodij zaradi odločanja o delitvi sredstev za nagrajevanje delovne uspešnosti ter pojasnjevanja razlik med zaposlenimi glede njihovega delovnega prispevka.

Upoštevaje problematiko aktualnega sistema nagrajevanja delovne uspešnosti v javnem sektorju, bodo na konferenci skušali pojasniti kakšne so prednosti variabilnega nagrajevanja, kateri modeli so najbolj učinkoviti ter kakšno naj bi bilo ustrezno razmerje med fiksnim in variabilnim delom plače.

O pogojih za vzpostavitev učinkovitega sistema variabilnega nagrajevanja bo na konferenci spregovoril predstavnik Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj, seznanili pa se bomo tudi s primeri variabilnega nagrajevanja v javnem sektorju na Švedskem, v Nemčiji in Republiki Češki ter s primeri dobrih praks iz slovenskega gospodarstva.

Ob zaključku konference bo v okviru okrogle mize potekala razprava o aktualnih vprašanjih glede variabilnega nagrajevanja kot dejavnika motivacije zaposlenih v javnem sektorju, pri čemer bo izpostavljen tudi pomen večje fleksibilnosti pri določanju plače zaposlenih v procesu pridobivanja in zadrževanja najboljših kadrov.

Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava do srede, 8. 1. 2020, na konferencaDUJS@gov.siDogodek bo potekal od 9. do 15.30 ure, 22. 1. 2020, v Ljubljani (Hotel InterContinental).

Podrobnosti

Datum:
januar 22
Čas:
09:00 - 15:30

Organizator

MJU

Prizorišče

Hotel InterContinental
Slovenska cesta 59
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Podrobnosti

Datum:
januar 22
Čas:
09:00 - 15:30

Organizator

MJU

Prizorišče

Hotel InterContinental
Slovenska cesta 59
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map