Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Konferenca Pametna mesta 2021: Aktivnosti evropskih mest za doseganje podnebne nevtralnosti

september 16 @ 09:00 - 15:30

Institut »Jožef Stefan« v sodelovanju s Strateško razvojno inovacijskim partnerstvom pametna mesta in skupnosti (SRIP PMiS), Urbanističnim inštitutom RS, CER – Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo Slovenije ter Združenjem mestnih občin Slovenije vabi na znanstveno konferenco z naslovom Aktivnosti evropskih mest za doseganje podnebne nevtralnosti.

Konferenca se bo osreodotčala na prizadevanja Evrope, da do leta 2050 postane podnebno nevtralna, k čimer vodijo nove misije Evropske komisije, med njimi tudi misija »100 podnebno nevtralnih mest do leta 2030 – za državljane«. V tej misiji bo komisija podprla in promovirala 100 evropskih mest na njihovi poti do ogljične nevtralnosti. Teme konference bodo osvetlile nekatera vprašanja, s katerimi se srečujejo in se bodo srečevala mesta na poti do podnebne nevtralnosti. Mesta in njihovi predstavniki bodo dobili vpogled v možne predloge in rešitve za težave, ki jih čakajo pri vzpostavljanju podnebne nevtralnosti.

Poleg znanstvenega dela bodo za mesta zanimive okrogle mize na temo koncepta razvoja pametnih mest, trajnostne mobilnosti v službi zmanjševanja CO2 in financiranja zelenih projektov.

Podrobnejši program in prijave so možne preko te povezave.

Podrobnosti

Datum:
september 16
Čas:
09:00 - 15:30
Spletna stran:
https://smartcities2021.meetpt.com/sl

Organizatorji

SRIP Pametna mesta in skupnosti
ZMOS

Prizorišče

po spletu

Podrobnosti

Datum:
september 16
Čas:
09:00 - 15:30
Spletna stran:
https://smartcities2021.meetpt.com/sl

Organizatorji

SRIP Pametna mesta in skupnosti
ZMOS

Prizorišče

po spletu