Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Problematika tigrastih komarjev in primeri dobrih praks

17/04/2019 @ 11:00 - 13:00

Prijave so za ta dogodek zaprte.

V Sloveniji se nekatera (urbana) območja v čedalje večji meri srečujejo s problematiko širjenja invazivne tujerodne vrste, tigrastim komarjem (Aedes albopictus). Problematika je večplastna in zahteva sodelovanje različnih deležnikov.

V glavnem mestu se je ta vrsta razširila že v vse njegove urbane predele. Posledično prihaja do vse pogostejših pritožb meščank in meščanov, ki zahtevajo ustrezno ukrepanje. V ta namen Mestna občina Ljubljana že več let izvaja družbeno odgovorno kampanjo »Rokavice gor«, v kateri izobražujejo prebivalce na obravnavanem področju. Pri izvajanju navedenih aktivnosti sodelujejo z dr. Tomijem Trilarjem iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Z namenom seznanitve z dobrimi praksami, predvsem pa zaradi iskanja rešitev za ukrepanje v prihodnje, vas vabimo na predavanje na temo problematike širjenja tigrastega komarja v Sloveniji (kdaj in od kod se je razširil, faze razvoja, mesta razmnoževanja, prenašanje bolezni). Predaval bo dr. Tomi Trilar in seveda odgovarjal na različna vprašanja, tudi v zvezi z razpoložljivimi ukrepi.

Dogodek je namenjen izključno mestnim občinam, udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletnega obrazca oziroma na zmos@koper.si.

 

Podrobnosti

Datum:
17/04/2019
Čas:
11:00 - 13:00

Organizator

ZMOS

Prizorišče

Banketna dvorana, Mestna hiša
Mestni trg 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Podrobnosti

Datum:
17/04/2019
Čas:
11:00 - 13:00

Organizator

ZMOS

Prizorišče

Banketna dvorana, Mestna hiša
Mestni trg 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map