Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Zaključna konferenca projekta Urbana zemljina za hrano

september 9 @ 09:30 - 15:30

Evropski projekt Urbana zemljina za hrano (Urban Soil 4 Food), ki od leta 2017 poteka pod okriljem Urban Innovative Action, združuje osem partnerjev. Vodilni partnerj je Mestna občina Maribor, partnerji so še Zavod za inovativnost in podjetništvoE-ZAVOD, podjetje SnagaDruštvo aktiviraj se, podjetje DeltaplanZavod za gradbeništvo Slovenije in Inštitut Wcycle.

Urban Soil 4 Food se osredotoča na področje upravljanja z zemljo kot virom. Ta se, na primer po izvedbenih gradbenih delih, ne odlaga kot odpadek, temveč se vključi v proces nadaljnje uporabe in se bogati z uporabo predelanih organskih odpadkov, ki nastajajo pri drugih, v projekt povezanih procesih. Zemlja predstavlja orodje za izboljšanje dosedanjih razvrednotenih zemljišč v nove uporabne površine za vrtove, na katerih se proizvaja hrana, ki se vrača v lokalno okolje kot nov vir. Vse to pa je priložnost za odgovorno in trajnostno ravnanje z odpadki, ustvarjanje novih prihodkov, dodane vrednosti, novih zelenih delovnih mest in lokalne samozadostnosti, kar predstavlja tudi glavne cilje implementacije inovativnega poslovnega modela.

Projekt se konec novembra 2021 uspešno zaključuje, njegovi odtisi v mestu in okolici pa bodo trajni. O rezultatih, izkušnjah in dolgoročnih učinkih projekta na prehod v krožno gospodarstvo bomo spregovorili na zaključni konferenci.

Ker je projekt v ospredje ves čas postavljal potrebo po lokalni samooskrbi in je spodbujal lokalno pridelavo hrane, bo zaključno konferenco na terasi Mariboxa spremljal tudi Ulični festival lokalne hrane, na katerem se bodo s tradicionalnimi štajerskimi jedmi predstavili lokalni ponudniki.

Zaključna konferenca bo izpeljana pod epidemiološkimi pogoji, ki bodo veljali na dan izvedbe konference. V kolikor izvedba v živo več ne bo mogoča, bo zaključna konferenca izpeljana kot spletni dogodek v kasnejšem terminu. Registracije so možne do 8. septembra na tej spletni povezavi, kjer najdete tudi podrobnejši program.

Organizator

Wcycle
Email:
info@wcycle.com
Spletna stran:
www.wcycle.com

Prizorišče

Maribox, Maribor
Loška ulica 13
Maribor, Slovenija
+ Google Map

Organizator

Wcycle
Email:
info@wcycle.com
Spletna stran:
www.wcycle.com

Prizorišče

Maribox, Maribor
Loška ulica 13
Maribor, Slovenija
+ Google Map