Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Delavnica: Catalysing Urban Transformation in Slovenia

23/10/2019 @ 08:00 - 17:00

ZMOS v sodelovanju z organizacijo EIT Climate-KIC in E-zavodom pripravlja delavnico »Catalysing Urban Transformation in Slovenia«.

Delavnica bo potekala 23. 10. 2019 v Ljubljani v prostorih Poligona (Tobačna ulica 5).

Oglejte si celotno vabilo na delavnico Catalysing Urban Transformation in Slovenia!

Climate-KIC je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, ki naslavlja podnebne spremembe preko inovacij, z namenom izgradnje brezogljičnega gospodarstva. Projekt Climate-KIC deluje pod okriljem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki je eno izmed teles Evropske unije.

Z ekipo mednarodnih strokovnjakov bomo na delavnici v inovativni in kreativni atmosferi načrtovali prehod slovenskih mest v brezogljične in krožne skupnosti ter identificirali projekte in poslovne modele kot tudi možne vire financiranja, ki bodo tak prehod omogočili.

Da bi delavnica uspela in prinesla največje koristi mestom je potrebno sodelovanje različnih deležnikov, ki bodo na delavnici tvorili ekipo za posamezno mestoodločevalci in zaposleni v občinskih upravah, javnih podjetjih, razvojnih agencijah, predstavniki nevladnih organizacij in kreativnih industrij.

V prvi fazi zbiramo interes mest za sodelovanje, ki ga javite na zmos@koper.si. Hkrati sporočite vaš predlog sodelujočih, tako odločevalcev in zaposlenih z občinskih uprav kot tudi deležnikov izven občinskih uprav, ki lahko prispevajo k transformaciji vašega mesta. Sodelovanje je brezplačno, udeležba pa je omejena.

Konkretne koristi sodelovanja na delavnici so:

  • Delavnica je lahko predpriprava na novelacije trajnostnih urbanih strategij za segment okolja.
  • Dostop do mednarodnih strokovnjakov s področja prehoda v brezogljično družbo.
  • Svetovanje glede vključitve krožnih in okoljskih komponent v predvidene investicijske projekte z vidikom pridobivanja dodatnih finančnih virov.
  • Delovanje v okolju t. i. inkubatorja, izven običajnih okvirov vsakodnevnega dela v javni upravi.

Nekaj mest, ki bo sodelovalo na delavnici, bo dobilo možnost udeležbe na poglobljenem in celovitem 3-dnevnem mestnem katalizatorju v decembru. Tu bodo strokovnjaki Climate-KIC nudili podporo pri nadaljnji konkretizaciji razvojne poti v brezogljično skupnost, ki hkrati pomeni razvojni preboj mesta.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Za vsa vprašanja smo dosegljivi.

Podrobnosti

Datum:
23/10/2019
Čas:
08:00 - 17:00

Organizator

ZMOS

Prizorišče

Poligon, kreativni center
Tobačna ulica 5
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.poligon.si

Podrobnosti

Datum:
23/10/2019
Čas:
08:00 - 17:00

Organizator

ZMOS

Prizorišče

Poligon, kreativni center
Tobačna ulica 5
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.poligon.si