Loading Dogodki

« All Events

Izobraževanje – Vloga in položaj nadzornega odbora občine

april 22 @ 15:00 - 17:00

- Brezplačno

Prijave so za ta dogodek zaprte.

Združenje mestnih občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo organizira seminar na temo delovanja nadzornega odbora občine.

Dogodek bo potekal v spletni obliki v četrtek, 22. aprila 2021, s pričetkom ob 15. uri. Na seminarju, katerega ciljna skupina so članice in člani nadzornih odborov mestnih občin, bodo predstavljene naslednje vsebine:

  • nadzorni odbor v razmerju do drugih občinskih organov,
  • naloge in način dela nadzornega odbora,
  • postopek oblikovanja poročila nadzornega odbora,
  • učinki opravljenega nadzora (priporočila in predlogi) ter obveznost poročanja nadzorovanih oseb in možni ukrepi za vzpostavitev zakonitega stanja,
  • obveščanje pristojnega ministrstva in računskega sodišča (opredelitev hujših kršitev predpisov in nepravilnosti pri poslovanju),
  • najpogostejše napake pri porabi občinskih proračunskih sredstev,
  • in primeri dobrih praks.

Predaval bo dr. Roman Lavtar, vodja Sektorja za lokalno samoupravo, Direktorat za lokalno samoupravo, nevladne organizacije in politični sistem, Ministrstvo za javno upravo.

Seminar bo trajal približno dve uri. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko te spletne strani. Prijavljeni udeleženci bodo naknadno prejeli povezavo do dogodka (Microsoft Teams).

Obvestilo 20. 4. 2021: prijave preko spletne strani so zaključene. Interes za sodelovanje lahko do začetka dogodka sporočite na zmos@koper.si.

Podrobnosti

Datum:
april 22
Čas:
15:00 - 17:00
Cena:
Brezplačno

Organizator

ZMOS

Prizorišče

po spletu

Podrobnosti

Datum:
april 22
Čas:
15:00 - 17:00
Cena:
Brezplačno

Organizator

ZMOS

Prizorišče

po spletu