Loading Dogodki

« All Events

  • This dogodek has passed.

Podnebni ukrepi in pot do podnebne nevtralnosti slovenskih občin – mehanizmi podpore občinam

19/04/2022 @ 09:00 - 12:00

Prijave so za ta dogodek zaprte.

Združenje mestnih občin Slovenije ob podpori Konvencije županov za podnebne spremembe in energijo organizira spletni dogodek na temo podnebnih ukrepov in podnebne nevtralnosti slovenskih občin. Pridružite se nam 19. 4. 2022, med 9. in 12. uro.

Mestne občine in občine igrajo pomembno vlogo pri zelenem prehodu Slovenije. Zavedanje nujnosti izvajanja ukrepov in investicij, ki pripomorejo k zaviranju podnebnih sprememb, slovenska mesta izkazujejo tudi s številčno podporo Konvenciji županov za podnebne spremembe in energijo. Nekatere mestne občine so nedavno stopile korak naprej in se prijavile na Misijo EU za podnebno nevtralna in pametna mesta.

Namen dogodka je občinam približati mehanizme, ki podpirajo podnebno ukrepanje in pot do podnebne nevtralnosti. Poleg omenjene konvencije bo dogodek predstavil še Sporazum o zelenih mestih (Green City Accord), stanje izvajanja Misije EU za podnebno nevtralna in pametna mesta, izkušnje mestnih občin pri pripravah na podnebno nevtralnost, podnebni zakonodajni okvir EU, aktivnosti Urada za zeleni prehod na Ministrstvu za infrastrukturo in Oddelka za podnebne spremembe na Ministrstvu za okolje in prostor ter načrtovane evropske in državne vire financiranja podnebnih ukrepov. Podroben program si lahko ogledate tukaj.

Dogodek bo potekal tako v slovenščini kot v angleščini (odvisno od predavatelja, prevajanje ne bo zagotovljeno). Udeležba je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava preko te spletne strani. Prijavljeni bodo pred dogodkom prejeli MS Teams povezavo. Prijave zbiramo do 17. 4. 2022.

Predstavitve z dogodka so dostopne tukaj (ZIP datoteka).

Podrobnosti

Datum:
19/04/2022
Čas:
09:00 - 12:00

Prizorišče

po spletu

Podrobnosti

Datum:
19/04/2022
Čas:
09:00 - 12:00

Prizorišče

po spletu