WiFi4EU – drugi razpis bo objavljen v četrtek

Evropska komisija je sporočila datum objave drugega razpisa v okviru pobude WiFi4EU – ta bo objavljen 4. aprila 2019 ob 13. uri. Prijave na razpis se bodo zaprle 5. aprila 2019 ob 17. uri. 

Preko razpisa pobude WiFi4EU lahko občine prejmejo bon (vaucher) v vrednosti 15.000 evrov za namestitev Wi-Fi opreme na javnih površinah, kjer omrežje Wi-Fi še ni vzpostavljeno.

V drugem razpisu bo na voljo 51 milijonov evrov, ki bodo evropskim občinam razdeljeni v obliki 3.400 bonov. Izbor občin bo temeljil na času prijave. Pred prijavo na razpis je potrebna registracija občine v sistemu (povezava). Po podatkih Ministrstva za javno upravo je od 212 slovenskih občin trenutno registriranih 165. Na prvem razpisu je bilo uspešnih 89 občin, ki so prejele bon za vzpostavitev Wi-Fi omrežja na javnih površinah. Občine, ki so že prejele bon v okviru pobude WiFi4EU, niso upravičene do prijave na drugi razpis.

Zainteresirane občine so vabljene k temu, da se čim prej registrirajo (v kolikor tega niso že storile) in prijavijo na razpis v čim krajšem času po objavi razpisa.