Na 1. Športnih igrah ZMOS slavila Mestna občina Krško

V organizaciji Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) je 28. maja 2024 Koper gostil 1. Športne igre ZMOS. S soncem obsijan dan je v istrsko prestolnico privabil množico zaposlenih iz mestnih občin, ki so lahko uživali ne le v športnih tekmovanjih in spodbujanju sodelujočih, temveč zlasti v sproščenem druženju, odličnem vremenu in spremljajočih dejavnostih, ki jih je pripravilo združenje. V skupnem seštevku je na dogodku zmagala Mestna občina Krško in si priborila prehodni pokal zmagovalca.

Na športnih igrah v Centru športov na mivki Koper se je zbralo več kot 400 zaposlenih iz mestnih občin iz vse Slovenije. V tekmovalnem delu so se mestne občine preizkusile v šestih športnih panogah, in sicer nogometu, odbojki na mivki, štafetnem teku, vlečenju vrvi, nogometnemu pikadu ter balinanju na travi. Za tiste manj tekmovalne pa je bilo organizirano spoznavanje morja s supom ter voden ogled po mestu s strani Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. V nogometu je slavila Mestna občina Ptuj, drugo mesto je zasedla Mestna občina Kranj, tretje pa gostiteljica Mestna občina Koper. V odbojki na mivki so bili najboljši igralci Mestne občine Velenje, drugo mesto je zasedla Mestna občina Ptuj, tretje pa Mestna občina Nova Gorica. V štafetnem teku je bila najhitrejša Mestna občina Krško, drugo mesto je zasedla Mestna občina Koper, tretje pa Mestna občina Kranj. Zmaga v vlečenju vrvi je pripadla Mestni občini Krško, drugo mesto Mestni občini Maribor in tretje mesto Mestni občini Ptuj. V nogometnem pikadu je najbolje ciljala Mestna občina Maribor, sledila ji je Mestna občina Kranj ter Mestna občina Nova Gorica. Mestna občina Velenje je bila zelo uspešna tudi v balinanju in je zasedla prvo mesto, drugo mesto je pripadlo Mestni občini Nova Gorica, tretje pa Mestni občini Krško.

Skupna zmaga 1. športnih iger ZMOS je pripadla Mestni občini Krško, ki je tako domov odnesla prehodni pokal absolutnega zmagovalca. Športni dan se je končal s podelitvijo medalj in daril najboljšim sodelujočim ekipam, kosilu in druženjem ob glasbi. Zahvaljujemo se sponzorju Vinakoper za podporo dogodku v obliki daril nagrajencem.