Polni zagona kolesarimo v službo

Po uspešno izpeljanem spomladanskem izzivu, v katerega se je vključilo več kot 1200 kolesarjev, se bo izziv “Polni zagona kolesarimo v službo” ponovil tudi jeseni. Izziv bo potekal od 28. avgusta do 6. oktobra.

Več kot 50 odstotkov Slovencev svoje vožnje z avtomobilom opravi na razdalji, krajši od dveh kilometrov. Pobuda “Polni zagona kolesarimo v službo” je izziv za posameznike, ki želijo spremeniti vsakodnevne potovalne navade, se zagnati v nov dan z manj stresa in več energije in obenem bolj učinkovito naslavljati izzive v delovnem okolju.

Šesttedenski izziv je priložnost za spremembo navad in prispevek k bolj trajnostni mobilnosti. Namen izziva je do 6. oktobra zamenjati avto s kolesom. S tem dejanjem se lahko posameznik pridruži družbeno odgovornemu gibanju, ki si prizadeva za boljše zdravje posameznikov in ohranjanje okolja za prihodnje generacije.

V sklopu akcije bodo organizirane tudi številne brezplačne popravljalnice koles po vsej Sloveniji, kjer bo kolo pregledano in pripravljeno za vožnjo.

Akcija »Polni zagona kolesarimo v službo« je namenjena tudi podjetjem, da spodbudijo svoje zaposlene k trajnostnemu prihodu v službo in občinam, ki na tak način lahko spodbujajo k zmanjšanju izpustov CO2 ter k izboljšanju zdravja in počutja občanov.

Vsi, ki se želijo pridružiti izzivu, si lahko na spletni strani polnizagona.si ustvarijo uporabniški profil in beležijo prekolesarjene kilometre. Možnost imajo sodelovati tudi v tedenskih izzivih, s katerimi se uvrstijo v žreb za tedenske in glavne nagrade.

Polni zagona kolesarimo v službo je nacionalna pobuda Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, IPoP – Inštituta za politike prostora in Urbanističnega inštituta Republike Slovenije. Pobudi se je pridružilo tudi veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske v Ljubljani, ki bo projekt  podprlo z glavnimi nagradami za sodelujoče.

Več informacij najdete na njihovi spletni strani www.polnizagona.si.