Približuje se konferenca Pametna mesta 2021

16. 9. 2021 bo po spletu potekala znanstvena konferenca Pametna mesta 2021 – Aktivnosti evropskih mest za doseganje podnebne nevtralnosti.

Konferenco organizira Institut »Jožef Stefan« v sodelovanju s Strateško razvojno inovacijskim partnerstvom pametna mesta in skupnosti (SRIP PMiS), Urbanističnim inštitutom RS, CER – Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo Slovenije ter Združenjem mestnih občin Slovenije.

Osrednja tema dogodka bo podnebna nevtralnost oziroma natančneje možnosti za doseganje podnebne nevtralnosti mest in izboljšanje kakovosti urbanega bivanja prebivalcev mest. Mesta in njihovi predstavniki bodo na konferenci dobili vpogled v možne predloge in rešitve za izzive, ki jih čakajo pri zasledovanju podnebne nevtralnosti.

V uvodnem delu bo sodelujoče nagovoril tudi predsednik ZMOS in župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, predstavniki mestnih občin pa bodo sodelovali pri predstavitvah dobrih praks in na okroglih mizah. Te bodo naslavljale sam koncept razvoja pametnih mest, pametno mesto kot orodje za doseganje podnebne nevtralnosti mest, sodelovanje in podporo javnosti pri doseganju ciljev ter financiranje zelenih projektov.

Program konference si lahko ogledate tukaj, brezplačna prijava pa je možna na tej povezavi. Vabljeni k udeležbi.