BOOSTING INNOVATION FOR EU INDUSTRY, Ljubljana, 3. april 2019

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje in Evropska komisija vas vabita na mednarodno inovacijsko konferenco BOOSTING INNOVATION FOR EU INDUSTRY: Industrial Infrastructures & Open Innovation Ecosystems, ki bo 3. aprila 2019 v prostorih Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, od 9.00-16.30 ure.

Namen konference je predstaviti različne aktivnosti in instrumente Evropske unije za podporo inovacijam, dostopu do industrijske infrastrukture in finančno podporo za spodbujanje inovacij po letu 2020.

Podjetja vse bolj potrebujejo dostop do odprtih inovacijskih ekosistemov, ki jim pomagajo pri razširjanju njihovih inovacij na trg, ponujajo dostop do financiranja, digitalnih tehnologij ter opreme za testiranje in certificiranje inovativnih produktov in storitev.

Na konferenci bodo visoki predstavniki Evropske komisije predstavili različne instrumente in aktivnosti za spodbujanje inovacij v podjetjih, vključno z možnostjo financiranja, predstavniki podjetjih, univerz, raziskovalnih organizacij in grozdov pa bodo prestavili svoje odlične primere inovacij ter podali predloge za izboljšanje odprtega inovacijskega ekosistema.

Konferenca predstavlja tudi odlično priložnost za sklepanje partnerstev in navezovanje stikov, saj bodo lahko predstavniki podjetij, raziskovalnih centrov, univerz, laboratorijev, grozdov, agencij, vladnih in drugih organizacij preko posebne spletne platforme organizirali sestanke z govorniki in drugimi udeleženci.

Konferenca bo potekala v angleščini.

Osnutek programa konference je dostopen tukaj, registracija na dogodek pa tukaj.