CTN – Potrjen projekt urejanja kolesarskih povezav v Murski Soboti

SVRK je včeraj, 15. 11. 2021, izdal odločitev o podpori za projekt CTN Mestne občine Murska Sobota (MOMS) “Urejanje kolesarskih povezav – 1. faza”. 

Vrednost projekta je približno 3 milijone evrov, MOMS pa bo za njegovo izvedbo prejela 1,6 miljona evrov iz mehanizma CTN, natančneje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in proračuna Republike Slovenije.

Projekt vključuje obnovo več odsekov, ki bodo omogočili zvezno kolesarsko povezavo v mestu, in sicer Lendavska – Gregorčičeva – Staneta Rozmana – Slomškova – Zvezna do ožjega mestnega središča na Slovenski ulici z okolico. Dolžina urejenih povezav je enostransko cca. 2 km oz. obojestransko cca. 4 km.

Namen investicije je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti z ureditvijo kolesarskih povezav in pločnikov na navedenih odsekih ter izboljšanje pogojev za boljšo povezanost urbanega območja z zaledjem, povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu in izboljšanje kakovosti življenjskega prostora, vključno z izboljšanjem kakovosti zraka. Projekt se na terenu že izvaja, zaključen pa bo leta 2023.