Odprte so prijave na X. Urbani forum v Kopru

Ministrstvo za naravne vire in prostor, Združenje mestnih občin Slovenije in GFS Inštitut v sodelovanju s Koprom kot mestom gositeljem 23. 5. 2024 organizirajo jubiljeni X. Urbani forum, ki bo naslavljal povezave med športom in rekreacijo ter trajnostnim razvojem mest. Odprte so prijave za brezplačno udeležbo.

Na jubilejnem Urbanem forumu bodo predstavljene dobre prakse revitalizacije degradiranih urbanih površin z urejanjem športno-rekreacijske infrastrukture in njihov pomen za boljšo kakovost življenja. Deležniki urbanega razvoja, od mest in države do civilne družbe in podjetij, bodo predstavili poglede na pozitivne medsebojne povezave razvoja športa in rekreacije v širšem smislu in razvoja mest z vidika novih ekonomskih priložnosti, uporabe novih tehnologij, zmanjševanja socialne neenakosti, doseganja ciljev trajnostnih urbanih strategij mestnih občin in nenazadnje doseganja podnebne odpornosti.

Poudarek bo na virih financiranja tovrstne infrastrukture za mesta, na že izvedenih uspešnih projektih in bodočih načrtih mest, na podpornih ukrepih države, vlogi nevladnih organizacij in priložnostih za zagonska podjetja.

10. Urbani forum bo potekal 23. maja 2024 v Kopru, mestu, ki gradi razvoj tudi na kakovostni športni, rekreacijski in zeleni infrastrukturi ter morju in ki že zaradi svoje lege nudi odlične pogoje za razvoj športa in rekreacije za vse.

Program dogodka je objavljen tukaj. Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko te spletne strani.