Približuje se VII. Urbani forum

5. 11. 2021 bo v Ljubljani potekal že VII. Urbani forum, ki ga organizirajo ZMOS, Ministrstvo za okolje in prostor ter GFS Inštitut.

V luči predsedovanja Slovenije Svetu EU bo letošnji Urbani forum povezal izzive urbanega razvoja v Sloveniji s pomembnimi evropskimi temami kot so zelena in digitalna preobrazba, vloga mest pri tem in prihodnost izvajanja Urbane agende EU. Osrednji del dogodka bo okrogla miza županje in županov mestnih občin.

Dogodek bo potekal od 10. do 14. ure v Kristalni palači (BTC, Ameriška ulica 8). Udeležba na lokaciji je kot običajno brezplačna, vendar omejena – potrebne so predhodne prijave preko te povezave. Dogodek bo tudi predvajan v živo preko spleta.

Program Urbanega foruma vključuje tako nastope političnih odločevalcev kot prispevke strokovnjakov. Udeležence foruma bodo nagovorili Matjaž Rakovec, predsednik ZMOS, mag. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor, Jože Mermal, predsednik upravnega odbora BTC d.d. in Frederic Vallier, generalni sekretar Sveta evropskih mest in regij. Strokovni prispevki bodo naslavljali izzive in priložnosti za mesta v okviru evropskega zelenega dogovora, izvajanja Urbane agende EU in digitalne preobrazbe.

Za več informacij o dogodku in njegovo spremljanje v živo obiščite spletno stran dogodka.