Velenje Underground – edinstvena izkušnja v najgloblji jedilnici v Sloveniji

Slovenske mestne občine izkazujejo izredno inovativnost na področju razvoja turizma. V Velenju so razvili turstični produkt Velenje Underground, ki je bil uvrščen v zbirko Slovenia UNIQUE EXPERIENCES. Gre za edinstveno kulinarično podzemno doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja.

Velenje Underground pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije in Gorenjem Gostinstvom. Gre za vrhunsko kulinarično izkušnjo v najgloblji jedilnici v Sloveniji. Stopite v časovni stroj in bodite del podzemne avanture na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu. Spustite se z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici izkusite knapovsko okolje in vrhunske jedi ekipe iz Vile Herberstein. S kombinacijo surovega industrijskega okolja in gastronomskih užitkov obiskovalcem predramijo vse čute 160 metrov pod zemeljskim površjem.

Vodilo produkta je “Srečno med rudarji, vrhunsko s chefi! Okusite podzemlje z vsemi svojimi čuti.” Nepozabno doživetje lahko obiščete v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 18. 30 uri v Muzeju premogovništva Slovenije, Velenje. Za vas bodo pripravili izvrstno 4-hodno ”Štajgerjevo južno” izpod rok izkušene ekipe iz Vile Herberstein z vinsko spremljavo in glasbenim nastopom.

Število mest je omejeno, prijavite se lahko na 03 896 18 64 ali na adna.lainscek@velenje.si. Cena doživetja je 110 evrov na osebo in vključuje ogled Muzeja premogovništva Slovenije z licenciranim vodnikom, izposojo čelade in toplih oblačil, pijačo dobrodošlice in knapovski pozdrav iz kuhinje, spust z dvigalom in ogled najbolj atraktivnih podzemnih rudniških lokacij, 4-hodno ”Štajgerjevo južno” z vinsko spremljavo in glasbo, vožnjo s podzemnim vlakom, kozarec penine in spominek presenečenja. Priporočamo tudi ogled tega videoposnotek.

Velenje Underground je uvrščen v zbirko Slovenia Unique Experiences, ki je oznaka za edinstvena 5-zvezdnična doživetja. Vsak nosilec znaka, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija, zagotavlja, da je njegova ponudba lokalna, avtentična, edinstvena, izkustvena, butična, trajnostno zelena in premium kakovosti. Gostje se lahko zanesejo, da bodo zgodbo doživeli zelo osebno, na izvirnem prizorišču, v stiku z domačini, na način, ki ni bil prenesen od drugod in ki je v skladu s trajnostnimi načeli delovanja v turizmu.